Monday, March 14, 2011

Kelas Jahitan@Kolej Komuniti Kulim

12 Mac 2011

Aku join class jahitan.Menjahit baju kurung tradisional.Cam tak sangka plak aku bleh join class ni..hihihi..
Aku memang tak tau menjahit langsung...setakat boh benang dlm jarum tu blh la..klu nk srh jahit,jgn harap la..klu baju terkoyak ke apa ke,mmg aku srh mak aku la tlg...klu hrp aku..aku biar je,.aku pakai bj len..
Tapi dah masuk class jahitan ni,blh thn gak la..agak mencabar..nk kena ukur,nk kena gunting kain..byk aku srh Kak Mun dgn Kak cik tlg..Hrp kt aku,dok jadi kain cmtu gak la...hihihi...
Next week ada lagi class jahit..mybe next week kena gunting kain utk buat kain bj kurung lak..pastu cara2 nk guna mesin jahit..Adoi...aku dah la tak pernah menjahit..tak tau la nk jadi bj kurung atau aku wat jd lapik kaki ja...hahahha...
hopefully akan siap gak baju kurung dr hasil kerja tgn  aku...

dok tekun tgk kakak tu tlg ukur kain...aku tgk je la

dgn Kak Mun
dok tgh gunting kain...
dok pilih kain kat Borong Man


note:mn nk tau suatu hari nnti aku leh amik upah wat bj kurung...hihi

4 comments:

  1. salam nak tanya di mana cik belajar menjahit.. saya tengah cari kelas menjahit.

    ReplyDelete
  2. salam....kata hatiku boleh pergi ke mana2 kolej komuniti yg berdekatan dgn rumah kata hatiku..tanya diorang ttg program latihan 1 msalaysia...yuran pon murah...

    ReplyDelete
  3. berapa ya yuran untuk kursus tu dan berapa lama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuran cuma RM20 utk 3 hari class..dia akan ajar dari cara nk gunting kain sampai la siap..

      Delete